Over ons

Dick Kuiper & het Buteyko Instituut Nederland

Dick Kuiper, onze oprichter en hoofd therapeut, heeft meer dan 20 jaar ervaring met de Buteyko Methode. Na jaren van persoonlijke ervaring met ademhalingsproblemen en het ontdekken van de positieve invloed van de Buteyko Methode op zijn eigen leven, heeft Dick besloten om zijn kennis en ervaring te delen met anderen.

Een persoonlijk pad naar de Buteyko-methode

Toen Dick 18 was kampte hij met duizeligheid en een algemeen gevoel van onbehagen. Deze symptomen werden door zijn arts gediagnosticeerd als hyperventilatie. Door de jaren heen heeft hij verschillende gezondheidsuitdagingen het hoofd geboden, waaronder allergieën en astma.

Na zijn studie in Wageningen heeft hij een aantal jaren les gegeven, deed hij onderzoek en schreef hij twee boeken. In 1994 emigreerde hij samen met zijn vrouw naar het buitenland. Het was tijdens zijn verblijf in Nieuw Zeeland dat hij voor het eerst in contact kwam met de Buteyko Methode als behandeling van zijn astma. Ondanks het gebruik van conventionele behandelingen, was het de Buteyko Methode die een merkbaar positief effect had op zijn welzijn.

Het ontstaan van het Buteyko Instituut Nederland

Geïnspireerd door de positieve veranderingen die hij door de Buteyko Methode in zijn eigen leven had ervaren, besloot Dick in 2000 om zijn carrière een andere wending te geven. Hij verliet zijn baan aan de universiteit en begon zijn reis als Buteyko Therapeut.

Bij terugkomst in Nederland richtte hij het Buteyko Instituut Nederland op, met als missie de Buteyko Methode breder bekend te maken. Hier biedt hij nu zowel groeps- als individuele Buteyko-cursussen aan, en heeft hij al meer dan 4.000 mensen mogen begeleiden.

Een voortdurende ontdekkingsreis

Dick gelooft dat het werk van Dr. Konstantin Buteyko een prachtig fundament heeft gelegd voor het bevorderen van de gezondheid en het welzijn. Echter, net als Buteyko zelf, ziet hij de methode als iets dat blijft evolueren en groeien.

In 2008 richtte hij de Buteyko Academie op, waar geïnteresseerde cursisten kunnen worden opgeleid tot Buteyko Therapeuten. Deze opleiding wordt verzorgd door Dick Kuiper zelf en Patrick McKeown, een andere ervaren Buteyko Therapeut.

Bij het Buteyko Instituut Nederland nodigen we je uit om de Buteyko Methode te ontdekken en te zien hoe het je kan helpen bij het verbeteren van je gezondheid.